Young BEDER

Young BEDER is de juniorsectie van de nieuw opgerichte Belgian Association for European Union Law (BEDER). Young BEDER streeft ernaar een inclusief en dynamisch platform te creëren voor jonge academici, onderzoekers en vaklieden met een interesse in EU-recht. Als onderdeel van het bredere BEDER-netwerk biedt Young BEDER een unieke ruimte voor opkomende onderzoekers om ideeën uit te wisselen, samen aan onderzoek te werken en in contact te komen met ervaren praktijkexperten.

Onze missie is om meer connecties te leggen tussen beginnende professionals die werken in het domein van het EU-recht, waaronder doctoraatsonderzoekers, postdoctorale onderzoekers en junior beoefenaars. Via workshops, netwerkevenementen en samenwerkingsinitiatieven wil Young BEDER een sterke gemeenschap bouwen die de academische en professionele ontwikkeling van haar leden steunt.

Door evenementen zoals de Doctoral Workshop is Young BEDER van plan om een dynamisch en ondersteunend netwerk te creëren voor de volgende generatie EU-rechtsprofessionals. Dit biedt mogelijkheden voor academische groei, samenwerking en professionele ontwikkeling. Of je nu je onderzoek wilt delen, van anderen wilt bijleren of simpelweg gelijkgestemde collega’s wilt ontmoeten, Young BEDER is de plek voor jonge EU-recht enthousiastelingen om betrokken te blijven, bij te leren en te groeien.